Η Συνταγή για ένα τελείως διαφορετικό hamburger με ψητό φιλέτο σολομού και με αγγουράκι Bread & Butter.
ΥΛΙΚΑ
- Ψωμάκια μπριός για hamburger, κομμένα στη μέση
- 1 κιλό φρέσκο φιλέτο σολομού, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.
- 10 φέτες μπέικον, καλά ψημένες
- Μαρούλι
- 2 μεγάλες ντομάτες
- BBQ sauce
- ½ κούπα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- Αγγουράκι bread and butter της LAGADAS FARM®
- Αλάτι και τριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε από το δέρμα τα φιλέτα και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον με λίγο ελαιόλαδο, πολύ καλά, το αφαιρούμε από το τηγάνι και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να ρουφήξει τα λιπαρά.
- Κόβουμε το καθαρισμένο φιλέτο σολομό σε 6 κομμάτια και ψήνουμε σε τηγάνι αντικολλητικό, που έχει ζεσταθεί καλά, αφού ρίξουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
- Μόλις πάρουν χρώμα τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά, (περίπου 3 λεπτά η κάθε πλευρά).
- Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε και τα μπριός ή τα ψωμάκια, με λίγο λάδι για να πάρουν χρώμα.
- Συνθέτουμε το hamburger βάζοντας στη βάση( ψωμάκι) ελάχιστη από την BBQ sauce, το μπέικον, και τον ψημένο σολομό.
- Βάζουμε 4-5 φέτες αγγουράκι bread & butter, το μαρούλι μια φέτα ντομάτα και το καπάκι από το ψωμάκι.
Καλή σας όρεξη!