Λαχανοντολμάδες με Λάχανο Τουρσί της LAGADAS FARM®

Γράφει ο Δ. Παπαζυμούρης:

Η ιδέα είναι να απολαύσουμε γαστρονομικά ένα πραγματικά γκουρμέ πιάτο, το οποίο όμως βιωματικά έχουμε μάθει ως μαμαδίστικο ή απλό Κυριακάτικο φαγητό και έτσι δεν το εκτιμάμε όπως του αξίζει.

ΥΛΙΚΑ (για 35-40 κομμάτια)

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό κιμάς (σε οποίον συνδυασμό θέλετε)
  • 1 κούπα ρύζι μακρύκοκο
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο αποξηραμένο τριμμένο ή φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα καλό ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Για το τύλιγμα

  • 2 κομμάτια λάχανο τουρσί ή 15-20 μεγάλα ρολά της Lagadas Farm
  • 1 καρότο περασμένο στον τρίφτη
  • ½ κούπα καλό ελαιόλαδο

Για το αυγολέμονο

  • 3 αβγά
  • ½ κούπα ζουμί από το λάχανο τουρσί
  • 3 κ.γ. corn flour

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το γέμισμα σε ένα μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένο.
  2. Ανοίγουμε ή ξετυλίγουμε τα φύλλα από το λάχανο τουρσί με προσοχή. (κρατάμε το ζουμί).
  3. Αφαιρούμε τα σκληρά μέρη του λάχανου αν υπάρχουν.
  4. Τυλίγουμε τα λαχανόφυλλα, αφού βάλουμε μια «μπαμπάτσικη» κουτάλια της σούπας από την γέμιση.
  5. Τους τοποθετούμε σε στρώσεις σε κατσαρόλα που στον πάτο έχουμε βάλει ότι περίσσεψε από το λάχανο και το τριμμένο καρότο.
  6. Σκεπάζουμε με ένα πιάτο, βάζουμε νερό και το λάδι, μέχρι να σκεπάσει τους λαχανοντολμάδες και βράζουμε για 45-50 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  7. Τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  8. Χτυπάμε τα ασπράδια και τους κρόκους χωριστά και στην κούπα με το ζουμί από το τουρσί ανακατεύουμε το corn flour.
  9. Βάζουμε την ελαφριά μαρέγκα τους χτυπημένους κρόκους και το ζουμί με το corn flour, σε ένα μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά να ομογενοποιηθεί.
  10. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και την γυρίζουμε να πάει παντού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν χρειάζεται το ζεστό ζουμί από την κατσαρόλα, γιατί υπάρχει το corn flour και δεν κόβει!

Καλή σας όρεξη!

Scroll to Top