ΥΛΙΚΑ
- ½ κούπα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κούπα ρύζι Καρολίνα
- 2 μεγάλα κολοκύθια
- 2 μεγάλες πατάτες
- 2 μεγάλες μελιτζάνες
- 3-4 πιπεριές διάφορα χρώματα
- 2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
- 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
- αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε και τα ρίχνουμε στη γάστρα.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι που έχει κάψει καλά, ρίχνουμε μαϊντανό, σκόρδο, ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά.
- Τα προσθέτουμε στη γάστρα και ανακατεύουμε καλά.
- Με προσοχή κοντά στα τοιχώματα της γάστρας, ρίχνουμε 1 κούπα νερό, τα λαχανικά θα βγάλουν τα δικά τους υγρά.
- Προσθέτουμε 4-5 λαχανομπουκίτσες σε διαφορετικά μέρη στην επιφάνεια και λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε με σκεπασμένη την γάστρα για 1 ½ ώρα στους 180° βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο.
- Ξεσκεπάζουμε ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200° και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′ ακόμα.
Καλή σας όρεξη!