Η Συνταγή για το παραδοσιακό hamburger, με αγγουράκι Bread & Butter!
ΥΛΙΚΑ
- ψωμάκια για hamburger, κομμένα στη μέση
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά καλής ποιότητας, περασμένο στην μηχανή 2 φόρες
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καβάκια
- φέτες cheddar ή γραβιέρα
- κέτσαπ
- μαγιονέζα
- ελληνικό γιαούρτι στραγγιστό με όλα τα λιπαρά
- μουστάρδα πικάντικη
- ½ κούπα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- αγγουράκι bread and butter της Lagadas Farm
- αλάτι και τριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλάθουμε απαλά τον κιμά με το μισό ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι την μαγιονέζα και λίγο ελαιόλαδο.
- Χωρίζουμε τον κιμά σε 6 μέρη και ψήνουμε τα hamburger σε τηγάνι αντικολλητικό που έχει ζεσταθεί καλά, αφού ρίξουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
- Μόλις πάρουν χρώμα τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά.
- Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε και τα ψωμάκια, με λίγο λάδι για να πάρουν χρώμα.
- Συνθέτουμε το hamburger βάζοντας στη βάση( ψωμάκι) ελάχιστη από την μαγιονέζα με το γιαούρτι και μουστάρδα, το hamburger, την φέτα με το τυρί ακόμη ένα hamburger και μια φέτα τυρί.
- Βάζουμε 4-5 φέτες αγγουράκι bread & butter, λίγους κύβους κρεμμύδι, μαγιονέζα με γιαούρτι, λίγη κέτσαπ και το καπάκι από το ψωμάκι.
Καλή σας όρεξη!