Classic Burger

Η Συνταγή για το παραδοσιακό hamburger, με αγγουράκι Bread & Butter!

ΥΛΙΚΑ

  • ψωμάκια για hamburger, κομμένα στη μέση
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά καλής ποιότητας, περασμένο στην μηχανή 2 φόρες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καβάκια
  • φέτες cheddar ή γραβιέρα
  • κέτσαπ
  • μαγιονέζα
  • ελληνικό γιαούρτι στραγγιστό με όλα τα λιπαρά
  • μουστάρδα πικάντικη
  • ½ κούπα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • αγγουράκι bread and butter της Lagadas Farm
  • αλάτι και τριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλάθουμε απαλά τον κιμά με το μισό ελαιόλαδο και 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι την μαγιονέζα και λίγο ελαιόλαδο.
  3. Χωρίζουμε τον κιμά σε 6 μέρη και ψήνουμε τα hamburger σε τηγάνι αντικολλητικό που έχει ζεσταθεί καλά, αφού ρίξουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  4. Μόλις πάρουν χρώμα τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά.
  5. Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε και τα ψωμάκια, με λίγο λάδι για να πάρουν χρώμα.
  6. Συνθέτουμε το hamburger βάζοντας στη βάση( ψωμάκι) ελάχιστη από την μαγιονέζα με το γιαούρτι και μουστάρδα, το hamburger, την φέτα με το τυρί ακόμη ένα hamburger και μια φέτα τυρί.
  7. Βάζουμε 4-5 φέτες αγγουράκι bread & butter, λίγους κύβους κρεμμύδι, μαγιονέζα με γιαούρτι, λίγη κέτσαπ και το καπάκι από το ψωμάκι.

Καλή σας όρεξη!

Scroll to Top