ΥΛΙΚΑ
- 1 ½ κούπα κρίταμο τουρσί της LAGADAS FARM® (περίπου 300 γραμμάρια)
- ½ κούπα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- ¼ κούπας ξύδι παλαιωμένο (βαλσαμκό)
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- Αλάτι χοντρό
- 2 ντομάτες κομμένες τέταρτα ή 6-8 ντοματίνια τσέρι
- ½ κούπα θρυμματισμένη φέτα σκληρή ή 4-5 μοτσαρελάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεβγάζουμε το κρίταμο τουρσί και στη συνέχεια τα ζεματάμε για 2-3 λεπτά σε νερό που βράζει.
- Το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε νερό με πάγο.
- Σε ένα μπολ για σαλάτα ανακατεύουμε το ξύδι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
- Ρίχνουμε το κρίταμο μέσα στο μπολ και το αφήνουμε μέσα για 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσουν τα αρώματα από το σκόρδο και το παλαιωμένο ξύδι.
- Κόβουμε τις ντομάτες κυδωνάτες, πασπαλίζουμε με την φέτα και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα ή σε σε ατομικά πιάτα σαλάτας.
Καλή σας όρεξη!