Κοτόπουλο με Μανιτάρια Σχάρας της LAGADAS FARM®

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο κομμένο στα 8 κομμάτια ή 4 -5 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 300 γρ. μανιτάρια σχάρας της Lagadas Farm κομμένα σε φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
  • 1 κύβο κότας ή 1 ποτήρι ζωμό από λαχανικά
  • 1½ κούπα κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • λίγη φρέσκια ρίγανη
  • λίγο αλεύρι ή άνθος αραβοσίτου
  • ½ κούπα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια πλαστική σακούλα και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι ή το άνθος αραβοσίτου προθέτοντας και το αλάτι και το πιπέρι.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και το βούτυρο και τα αφήνουμε να ζεσταθούν όχι να κάψουν.
  3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι το κοτόπουλο πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
  4. Σβήνουμε με το τσίπουρο, ρίχνουμε τον ζωμό και ανακατεύουμε έως ότου να έχουμε μια ομογενή σάλτσα.
  5. Συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο να καλύψει μέχρι τη μέση το κοτόπουλο.
  6. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει για 25-30 λεπτά περίπου.
  7. Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους, σε σιγανή φωτιά.
  8. Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι με το κοτόπουλο και προσθέτουμε την κρεμά γάλακτος και την ρίγανι.
  9. Τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
  10. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα μανιταριών ζεστό , πασπαλίζουμε με πιπέρι ή καπνιστή πάπρικα.

Καλή σας όρεξη!

Scroll to Top