ΥΛΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο κομμένο στα 8 κομμάτια ή 4 -5 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 300 γρ. μανιτάρια σχάρας της Lagadas Farm κομμένα σε φέτες
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
- 1 κύβο κότας ή 1 ποτήρι ζωμό από λαχανικά
- 1½ κούπα κρέμα γάλακτος 35%
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- λίγη φρέσκια ρίγανη
- λίγο αλεύρι ή άνθος αραβοσίτου
- ½ κούπα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο.
- αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια πλαστική σακούλα και το πασπαλίζουμε με το αλεύρι ή το άνθος αραβοσίτου προθέτοντας και το αλάτι και το πιπέρι.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και το βούτυρο και τα αφήνουμε να ζεσταθούν όχι να κάψουν.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι το κοτόπουλο πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές, προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με το τσίπουρο, ρίχνουμε τον ζωμό και ανακατεύουμε έως ότου να έχουμε μια ομογενή σάλτσα.
- Συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο να καλύψει μέχρι τη μέση το κοτόπουλο.
- Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει για 25-30 λεπτά περίπου.
- Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους, σε σιγανή φωτιά.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι με το κοτόπουλο και προσθέτουμε την κρεμά γάλακτος και την ρίγανι.
- Τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
- Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα μανιταριών ζεστό , πασπαλίζουμε με πιπέρι ή καπνιστή πάπρικα.
Καλή σας όρεξη!