ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΦΡΕΣΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΞΙΝΟΛΑΧΑΝΟ ΨΥΓΕΙΟΥ

Πληροφορίες

Λίγα λόγια για το προϊόν

Μια θαυμάσια υπερτροφή!

Μεγάλη είναι η τάση των καταναλωτών, τα τελευταία χρόνια προς τον εμπλουτισμό της διατροφής τους με τρόφιμα που παράγονται μέσα από την φυσική διαδικασία της ζύμωσης.
Ο λόγος κυρίως είναι, ότι μέσα από το στρες που βιώνει καθημερινά ο άνθρωπος, επηρεάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η ισορροπία το πεπτικού συστήματος, το οποίο είναι από τα πιο σημαντικά συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού και η μη καλή λειτουργία του μπορεί να οδηγήσει σε πλήθος ασθενειών.
Ευερέθιστο έντερο ή άλλα γαστρεντερικά προβλήματα όπως φουσκώματα, μετεωρισμός, αέρια και δυσκοιλιότητα είναι λίγα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, οδηγώντας το να βρει φυσικές λύσεις αντιμετώπισης τους.
Ωμές τροφές φυσικής ζύμωσης, σύμφωνα με πλήθος μελετών, μπορούν να βοηθήσουν στην επαναφορά της ισορροπίας του πεπτικού συστήματος. Τέτοιες είναι το φρέσκο ξινολάχανο, το ‘’ζωντανό’’ γιαούρτι, το κεφίρ, και η κομπούχα.

Τα οφέλη

Το φρέσκο ξινολάχανο είναι η απόλυτη πηγή προβιοτικών, ενώ είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, ασβέστιο, βιταμίνες Α, C και Κ, σίδηρο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο. Σύμφωνα με μελέτες, βοηθά στην καταπολέμηση των φλεγμονών και στην ομαλή εντερική λειτουργία, συμβάλει στην πεπτική διαδικασία και διατηρεί την υγιή χλωρίδα του εντέρου.

Το φρέσκο ξινολάχανο, είναι πιο εύπεπτο από το ακατέργαστο λάχανο και μπορεί να μειώσει τα πεπτικά συμπτώματα, όπως φούσκωμα και αέριο, ενώ έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το φρέσκο ξινολάχανο «κάθεται» στους δικούς του ζυμωμένους χυμούς και διατηρείται με όλα του τα ένζυμα, βιταμίνες και ευεργετικά βακτήρια χωρίς την απώλεια οποιουδήποτε από αυτά μέσω θερμικής διαδικασίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει σε ορισμένες πεπτικές διαταραχές, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS).

Μελέτη που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπίστωσε ότι ασθενείς που πάσχουν από IBS και πρόσθεσαν ζυμωμένο λάχανο στη διατροφή τους, παρατήρησαν μείωση των συμπτωμάτων τους. Επίσης μελέτη που δημοσιεύθηκε στο World Journal of Microbiology and Biotechnology διαπίστωσε ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης σε φυσιολογικά επίπεδα. Μεταξύ των υπόλοιπων ωφελειών του είναι πως μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά για παθήσεις όπως οι διαταραχές της ουροδόχου κύστης και να δυναμώσει τα οστά, αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ.

Διαφορές φρέσκου και παστεριωμένου ξινολάχανου

Είναι αλήθεια ότι και δύο τύποι ξινολάχανου φτιάχνονται με τα ίδια συστατικά (λάχανο και αλάτι) και με την ίδια μέθοδο (φυσική ζύμωση). Αυτό που τα κάνει όμως να διαφέρουν όσον αφορά την επίδρασή τους στον ανθρώπινο οργανισμό είναι αυτό που γίνεται αφού έχει τελειώσει η φυσική ζύμωση.

Ο ποιο σημαντικός παράγοντας που διαχωρίζει το φρέσκο ξινολάχανο από το παστεριωμένο είναι η θερμική επεξεργασία.

Μετά την διαδικασία της φυσικής ζύμωσης το φρέσκο ξινολάχανο συσκευάζεται και μπαίνει στο ψυγείο, ενώ το παστεριωμένο αφού συσκευαστεί επεξεργάζεται περαιτέρω θερμικά (βρασμός της συσκευασίας σε μεγάλες θερμοκρασίες και ενώ η επεξεργασία αυτή του δίνει τη δυνατότητα να μείνει στο ράφι για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, εντούτοις καταστρέφει την πλειονότητα των προβιοτικών και των υπόλοιπων θρεπτικών στοιχείων που θα μπορούσε να πάρει από αυτό ο καταναλωτής. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι πρόκειται για μια αδρανή-νεκρή τροφή. Είναι η βασική διαφορά μεταξύ της παστερίωσης και των προβιοτικών.

Έτσι παρόλο που και τα δύο ξινολάχανα μπορεί να έχουν γευστικά το ίδιο αποτέλεσμα, ωστόσο στην επιλογή του παστεριωμένου, απουσιάζει ο πολύ σημαντικός σκοπός για τον οποίο έχει παραχθεί, και είναι η παραγωγή προβιοτικών.

Το φρέσκο βιολογικό ξινολάχανο "MY GREEK PICKLES" της Lagadas Farm

Μπορεί το Φρέσκο ξινολάχανο να χρειάζεται μόνο λάχανο και αλάτι για να παραχθεί, η διαδικασία της φυσικής ζύμωσης όμως με την οποία οι υδατάνθρακες του λάχανου μετατρέπονται σε γαλακτικό οξύ, ώστε να παραχθούν τα προβιοτικά, είναι δύσκολη και χρονοβόρα.
Παράγοντες όπως η αλατότητα, η θερμοκρασία και το PH πρέπει να ελέγχονται καθημερινά για 4 περίπου εβδομάδες, προκειμένου να εξασφαλισθεί το τέλειο αποτέλεσμα.
Άλλο τόσο δύσκολη και κοστοβόρα είναι και η διαδικασία συνεχούς τροφοδότησης της αγοράς, καθώς πρέπει να υπάρχει διαρκώς φρέσκο προϊόν, το οποίο, από τις εγκαταστάσεις στα σημεία πώλησης και μέχρι να φτάσει στο πιάτο του καταναλωτή, συνεχίζει να ζυμώνεται, συνεχίζει επομένως να είναι μια ζωντανή τροφή.

Θυμηθείτε λοιπόν!
Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να αγοράσετε ξινολάχανο, προσέξτε τη συσκευασία να αναγράφει φρέσκο-απαστερίωτο-ζωντανό ξινολάχανο ψυγείου χωρίς ζάχαρη ή ξύδι και τότε θα ξέρετε ότι έχετε κάνει τη σωστή επιλογή για τον οργανισμό σας.

Υλικά

Βιολογικό Λάχανο
Θαλασσινό Αλάτι

Διατροφή

Διατροφική αξία

ανά 100 g

Ενέργεια (kJ/kcal)

20kcal/83kj

Λιπαρά (g)

0,4g

Κορεσμένα (g)

0,2g

Υδατάνθρακες (g)

4,2g

Σάκχαρα (g)

0,6g

Διαιτητικές ίνες (g)

2,9g

Πρωτεΐνες (g)

0,8g

Αλάτι (g)

0,4g

Συσκευασία

Σακκούλα Doy-Pack 250 gr

Συσκευασία: Σακουλάκι Doy-Pack 250 grΜονάδα: Κιβώτιο
Κωδικός προϊόντος: 00944Τεμάχια/κιβώτιο: 12
Barcode: 5200252760324Βάρος κιωτίου: 4,12 kg
Στραγγισμένο βάρος: 150 grΚιβώτια/στρώση: 16
Καθαρό βάρος: 250 grΣτρώσεις/παλέτα: 8
Μεικτό βάρος: 260 grΚιβώτια/παλέτα: 128
Διάρκεια ζωής: 8 μήνεςΒάρος παλέτας: 553 kg
Διαστάσεις: 11x9 (ΜxΥ)Ύψος παλέτας: 1,68 m
Scroll to Top