ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΦΡΕΣΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΞΙΝΟΛΑΧΑΝΟ ΨΥΓΕΙΟΥ

Πληροφορίες

Λίγα λόγια για το προϊόν

Μια θαυμάσια υπερτροφή!

Μεγάλη είναι η τάση των καταναλωτών, τα τελευταία χρόνια προς τον εμπλουτισμό της διατροφής τους με τρόφιμα που παράγονται μέσα από την φυσική διαδικασία της ζύμωσης. Ο λόγος κυρίως είναι, ότι μέσα από το στρες που βιώνει καθημερινά ο άνθρωπος, επηρεάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η ισορροπία το πεπτικού συστήματος, το οποίο όπως είναι ευρέως γνωστό, είναι από τα πιο σημαντικά συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού και η μη καλή λειτουργία του μπορεί να οδηγήσει σε πλήθος ασθενειών. Ευερέθιστο έντερο ή άλλα γαστρεντερικά προβλήματα όπως φουσκώματα, μετεωρισμός, αέρια και δυσκοιλιότητα είναι λίγα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, οδηγώντας το να βρει φυσικές λύσεις αντιμετώπισης τους. Ωμές τροφές φυσικής ζύμωσης, σύμφωνα με πλήθος μελετών, μπορούν να βοηθήσουν στην επαναφορά της ισορροπίας του πεπτικού συστήματος. Τέτοιες είναι το φρέσκο ξινολάχανο , το ‘’ζωντανό’’ γιαούρτι, το κεφίρ, και η κομπούχα.

Τα οφέλη:

Το φρέσκο ξινολάχανο είναι η απόλυτη πηγή προβιοτικών, ενώ είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, ασβέστιο, βιταμίνες Α, C και Κ, σίδηρο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, φώσφορο και κάλιο. Σύμφωνα με μελέτες, βοηθά στην καταπολέμηση των φλεγμονών και στην ομαλή εντερική λειτουργία, συμβάλει στην πεπτική διαδικασία και διατηρεί την υγιή χλωρίδα του εντέρου. Το φρέσκο ξινολάχανο, είναι πιο εύπεπτο από το ακατέργαστο λάχανο και μπορεί να μειώσει τα πεπτικά συμπτώματα, όπως φούσκωμα και αέριο, ενώ έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το φρέσκο ξινολάχανο «κάθεται» στους δικούς του ζυμωμένους χυμούς και διατηρείται με όλα του τα ένζυμα, βιταμίνες και ευεργετικά βακτήρια χωρίς την απώλεια οποιουδήποτε από αυτά μέσω θερμικής διαδικασίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει σε ορισμένες πεπτικές διαταραχές, όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS). Μελέτη που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπίστωσε ότι ασθενείς που πάσχουν από IBS και πρόσθεσαν ζυμωμένο λάχανο στη διατροφή τους, παρατήρησαν μείωση των συμπτωμάτων τους. Επίσης μελέτη που δημοσιεύθηκε στο World Journal of Microbiology and Biotechnology διαπίστωσε ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης σε φυσιολογικά επίπεδα. Μεταξύ των υπόλοιπων ωφελειών του είναι πως μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά για παθήσεις όπως οι διαταραχές της ουροδόχου κύστης και να δυναμώσει τα οστά, αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη Κ.

Το φρέσκο βιολογικό ξινολάχανο της Lagadas Farm:

Μπορεί το Φρέσκο βιολογικό ξινολάχανο της Lagadas Farm να χρειάζεται μόνο βιολογικό λάχανο και αλάτι για να παραχθεί, η διαδικασία της φυσικής ζύμωσης όμως με την οποία οι υδατάνθρακες του λάχανου μετατρέπονται σε γαλακτικό οξύ, ώστε να παραχθούν τα προβιοτικά, είναι δύσκολη και χρονοβόρα. Παράγοντες όπως η αλατότητα, η θερμοκρασία και το PH πρέπει να ελέγχονται καθημερινά για 4 περίπου εβδομάδες, προκειμένου να εξασφαλισθεί το τέλειο αποτέλεσμα. Άλλο τόσο δύσκολη, είναι και η διαδικασία συνεχούς τροφοδότησης της αγοράς, καθώς πρέπει να υπάρχει διαρκώς φρέσκο προϊόν, το οποίο, από τις εγκαταστάσεις στα σημεία πώλησης και μέχρι να φτάσει στο πιάτο του καταναλωτή, συνεχίζει να ζυμώνεται, συνεχίζει επομένως να είναι μια ζωντανή τροφή.

Θυμηθείτε! Για να έχετε αναλλοίωτα όλα τα προβιοτικά και τα θρεπτικά στοιχεία της θαυμάσιας αυτής υπερτροφής, ελέγξτε τη συσκευασία και αναζητήστε λέξεις όπως:  Φρέσκο μη παστεριωμένο, χωρίς ξύδι ή ζάχαρη και διατηρούμενο στο ψυγείο ξινολάχανο.

Οδηγίες κατά την αγορά

Το φρέσκο απαστερίωτο ξινολάχανο, είναι μία ΖΩΝΤΑΝΗ-ΕΝΕΡΓΗ τροφή! Κατά το άνοιγμα του βάζου λοιπόν, μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις  να παρατηρήσετε εκροή του υγρού, ή απελευθέρωση των αερίων της ζύμωσης (φυσαλίδες) ή σε αρκετές περιπτώσεις και τα δύο. Το γεγονός αυτό είναι απόλυτα φυσικό και μάλιστα αποτελεί ένδειξη, ότι το ξινολάχανο είναι ενεργό, ότι ακόμη ζυμώνεται, ακόμη αναπνέει. Αν χαθούν αρκετά υγρά, απλά πιέστε το προϊόν κάτω από τη στάθμη του υγρού.

Υλικά

Βιολογικό Λάχανο
Θαλασσινό Αλάτι

Διατροφή

Διατροφική αξία

ανά 100 g

Ενέργεια (kJ/kcal)

20kcal/83kj

Λιπαρά (g)

0,4g

Κορεσμένα (g)

0,2g

Υδατάνθρακες (g)

4,2g

Σάκχαρα (g)

0,6g

Διαιτητικές ίνες (g)

2,9g

Πρωτεΐνες (g)

0,8g

Αλάτι (g)

0,4g

Συσκευασία

Βάζο γυάλινο 580 ml

Συσκευασία: Βάζο γυάλινο 580 mlΜονάδα: Κιβώτιο
Κωδικός προϊόντος: 00808Τεμάχια/κιβώτιο: 12
Barcode: 5200250477132Βάρος κιωτίου: 9,95 kg
Στραγγισμένο βάρος: 360 grΚιβώτια/στρώση: 8
Καθαρό βάρος: 540 grΣτρώσεις/παλέτα: 9
Μεικτό βάρος: 810 grΚιβώτια/παλέτα: 72
Διάρκεια ζωής: 8 μήνεςΒάρος παλέτας: 740 kg
Διαστάσεις: 8,5x8,5x13 (ΜxΥxΠ)Ύψος παλέτας: 1,45 m
Scroll to Top