Hamburger με Σολομό

Η Συνταγή για ένα τελείως διαφορετικό hamburger με ψητό φιλέτο σολομού και με αγγουράκι Bread & Butter.

ΥΛΙΚΑ

  • Ψωμάκια μπριός  για hamburger, κομμένα στη μέση
  • 1 κιλό φρέσκο φιλέτο σολομού, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.
  • 10 φέτες μπέικον, καλά ψημένες
  • Μαρούλι
  • 2 μεγάλες ντομάτες
  • BBQ  sauce
  • ½ κούπα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • Αγγουράκι bread and butter της LAGADAS FARM® 
  • Αλάτι και τριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε από το δέρμα τα φιλέτα και τα αλατοπιπερώνουμε.
  2. Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον με λίγο ελαιόλαδο, πολύ καλά,  το αφαιρούμε από το τηγάνι και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να ρουφήξει τα λιπαρά.
  3. Κόβουμε το καθαρισμένο φιλέτο σολομό σε 6 κομμάτια και ψήνουμε σε τηγάνι αντικολλητικό, που έχει ζεσταθεί καλά, αφού ρίξουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  4. Μόλις πάρουν χρώμα τα γυρίζουμε από την άλλη μεριά, (περίπου 3 λεπτά η κάθε πλευρά).
  5. Στο ίδιο τηγάνι ψήνουμε και τα μπριός ή τα ψωμάκια, με λίγο λάδι για να πάρουν χρώμα.
  6. Συνθέτουμε το hamburger βάζοντας στη βάση( ψωμάκι) ελάχιστη από την BBQ sauce, το μπέικον, και τον ψημένο σολομό.
  7. Βάζουμε 4-5 φέτες αγγουράκι bread & butter, το μαρούλι μια φέτα ντομάτα και το καπάκι από το ψωμάκι.

Καλή σας όρεξη!

Scroll to Top