Τουρλού στη Γάστρα με Λαχανομπουκίτσες LAGADAS FARM®

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κούπα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κούπα ρύζι Καρολίνα
  • 2 μεγάλα κολοκύθια
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • 3-4  πιπεριές διάφορα χρώματα
  • 2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
  • 2 ντομάτες  κομμένες σε κύβους
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
  • αλάτι και  πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τα λαχανικά μας και τα κόβουμε και τα ρίχνουμε στη γάστρα.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι  που έχει κάψει καλά, ρίχνουμε μαϊντανό, σκόρδο, ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά.
  3. Τα προσθέτουμε στη γάστρα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Με προσοχή κοντά στα τοιχώματα της γάστρας, ρίχνουμε 1 κούπα νερό, τα λαχανικά θα βγάλουν τα δικά τους υγρά.
  5. Προσθέτουμε 4-5 λαχανομπουκίτσες σε διαφορετικά μέρη στην επιφάνεια και λίγο ελαιόλαδο.
  6. Ψήνουμε με σκεπασμένη την γάστρα για 1 ½ ώρα στους 180° βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο.
  7. Ξεσκεπάζουμε ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200° και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′ ακόμα.

Καλή σας όρεξη!

Scroll to Top